Lov nr. 1436 om beskyttelse af whistleblowere, "whistleblowerloven", stiller krav om, at der pr. 17. december 2021 etableres whistleblowerordninger på alle offentlige arbejdspladser med 50 eller flere ansatte, hvor arbejds-tagerne kan indberette oplysninger om overtrædelser af EU-retten, alvorlige lovovertrædelser og øvrige alvorlige forhold.
Whistleblowerloven gennemfører Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2019/1937 af 23. oktober 2019 om beskyttelse af personer, der indberetter overtrædelser af EU-retten (whistleblowerdirektivet) i dansk ret.
Poul Schmith/Kammeradvokaten står for oprettelse og drift af vores whistleblowerordning.
Vestervig Kirkemusikskole har nedsat en intern whistleblowerenhed, der håndterer indberetninger, der modtages i whistleblowerordningen. Enheden består af bestemte, upartiske personer på Vestervig Kirkemusikskole, som i henhold til lov om beskyttelse af whistleblowere er underlagt en særlig tavshedspligt, og i Advokatfirmaet Poul Schmith.
Det er vigtigt at vide, at når du vælger at tilkendegive din identitet i forbindelse med en indberetning, der er omfattet af whistleblowerordningen, har Vestervig Kirkemusikskoles whistleblowerenhed efter lov om beskyttelse af whistle-blowere tavshedspligt om din identitet.
Ved at følge dette link kan du læse om ordningen og/eller foretage en indberetning. Du vil bl.a. kunne læse whistle-blowerpolitikken, som uddyber:
- Formål
- Hvem kan foretage indberetning?
- Hvordan foretages indberetningen?
- Hvad kan der berettes om?
- Håndtering af indberetninger
- Fortrolighed og beskyttelse af indberetteren
- Beskyttelse af den, der indberettes om
Hvis du har spørgsmål vedr. ordningen, er du velkommen til at kontakte Anne Planck Granvig i kirkemusikskolens administration på tlf. 97 94 16 85 eller e-mail: apg@km.dk.